Oosterse Quinoa met tuinerwten en nori

Quinoa zaden zijn een perfecte basis voor een gezonde lunch. Ze zijn een ideale vervanging voor volkoren granen omdat ze veel voedingsvezels bevatten, waarmee je een gezonde stoelgang en spijsvertering bevordert. Quinoa zaden bevatten, naast een flinke hoeveelheid plantaardige eiwitten, veel vitaminen en mineralen. Je kunt zelf eindeloos variëren met de ingrediënten en naar eigen smaak een salade samenstellen.

Ik gebruik ongeveer 50 g Quinoa per persoon.

♥ Benodigdheden:

  • 100 g Quinoa
  • 150 g gekookte bio diepvries tuinerwten
  • 2 nori vellen
  • 1/2 spaanse peper (optioneel)
  • 2 wortels
  • verse koriander
  • 2 el sesamzaadjes (licht geroosterd in droge koekenpan)
  • sesamolie
  • tamari
  • peper en (himalaya)zout naar smaak

Gaar de quinoa in 200 ml gekookt water (ongeveer 10 minuten) en laat afkoelen. Verwarm de tuinerwten. Hak de wortels in kleine vierkantjes. Snijd de koriander fijn. Vermeng de quinoa met de tuinerwten. Snipper er twee nori vellen doorheen. Voeg de stukjes wortel, koriander, sesamzaadjes en eventueel Spaanse peper toe. Een flinke scheut sesamolie en breng verder op smaak met wat tamari, peper en zout.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp