Zelf soep maken is altijd een mooie optie als je gezonde keuzes wilt maken voor jezelf. Met een soep kun je eenvoudig meer groenten in je voedingspatroon toevoegen. En daardoor meer voedingsstoffen.

Meer groenten (minstens 500 gram per dag) eten is een grote stap naar meer energie, betere hormoonbalans, je blij voelen, meer rust ervaren in je hoofd.

Ik hou van de smaak van kokos. Ik had eigenlijk niet veel meer in huis, maar wel nog zoet aardappels.

Het is deze zoete aardappel soep met kokos geworden en ik vind ‘m  onweerstaanbaar lekker! De Oosterse smaak zit ‘m niet alleen in de kokos maar ook in de verse gember, koriander en sereh (citroengras) die ik heb gebruikt.

Voeg altijd kruiden toe aan gerechten om ze nog gezonder te maken!

Ingrediënten zoete aardappel soep met kokos

 • 500 gram zoete aardappels
 • 1 witte ui
 • 2 grote tenen knoflook
 • 1 el verse gember (geraspt of heel klein gesneden)
 • 4 koriander steeltjes
 • halve rode peper
 • sereh stengel
 • 2 kleine tl kurkuma
 • 2 blokjes bio kruidenbouillon
 • 250 gram kokosmelk
 • 700 ml water
 • 1 el kokosolie

Bereiding zoete aardappel soep met kokos

Snij de ui, de knoflook, de verse gember, de rode peper en koriandersteeltjes klein. Snij de serehstengel in de lengte een paar keer in zodat het citroen aroma straks goed in de soep kan trekken. Kook ondertussen het water in de waterkoker.

Zet een hapjes pan op het vuur. Smelt daarin 1 el kokosolie. Roerbak de ui ongeveer 2 tot 3 minuten op niet al te hoog vuur. Voeg daarna de knoflook, gember, rode peper, kurkuma en koriander steeltjes toe. Roerbak kort totdat het lekker begint te geuren. Voeg de kokosmelk toe en de serehstengel. Laat even 2 minuten op zacht vuur pruttelen. Daarna kunnen de twee bouillonblokjes toegevoegd worden en meng die door de kokossaus. Daarna kunnen de zoete aardappelen erbij. Laat ongeveer 5 minuten met deksel op de pan koken. Tot slot 700 ml kokend water erbij. Zodra de zoete aardappel zacht is geworden, kun je de soep een beetje af laten koelen en daarna pureren in de blender of met een staafmixer.

Eet smakelijk!

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp