Zoete aardappelsoep met kokos

zoete aardappelsoep met kokos

Zin in een Oosterse zoete aardappelsoep met kokos? Deze is onweerstaanbaar lekker! De Oosterse smaak zit ‘m niet alleen in de kokos maar ook in de verse gember, koriander en sereh (citroengras) die ik heb gebruikt.

Ingrediënten zoete aardappelsoep met kokos

 • 500 gram zoete aardappels
 • 1 witte ui
 • 2 grote tenen knoflook
 • 1 el verse gember (geraspt of heel klein gesneden)
 • 4 koriander steeltjes
 • halve rode peper
 • sereh stengel
 • 2 kleine tl kurkuma
 • 2 blokjes bio kruidenbouillon
 • 250 gram kokosmelk
 • 700 ml water
 • 1 el kokosolie

Bereiding zoete aardappelsoep met kokos

Snij de ui, de knoflook, de verse gember, de rode peper en koriandersteeltjes klein. Snij de serehstengel in de lengte een paar keer in zodat het citroen aroma straks goed in de soep kan trekken. Kook ondertussen het water in de waterkoker.

Zet een hapjes pan op het vuur. Smelt daarin 1 el kokosolie. Roerbak de ui ongeveer 2 tot 3 minuten op niet al te hoog vuur. Voeg daarna de knoflook, gember, rode peper, kurkuma en koriander steeltjes toe. Roerbak kort totdat het lekker begint te geuren. Voeg de kokosmelk toe en de serehstengel. Laat even 2 minuten op zacht vuur pruttelen. Daarna kunnen de twee bouillonblokjes toegevoegd worden en meng die door de kokossaus. Daarna kunnen de zoete aardappelen erbij. Laat ongeveer 5 minuten met deksel op de pan koken. Tot slot 700 ml kokend water erbij. Zodra de zoete aardappel zacht is geworden, kun je de soep een beetje af laten koelen en daarna pureren in de blender of met een staafmixer.

Eet smakelijk!

Your email address will not be published. Verplichtte velden zijn gemarkeerd met *

*