Groenten feest uit de oven

groenten feest

Deze groenten uit de oven smaken ve-ruk-ke-lijk! Dat komt vooral door de sensatie van verschillende smaken. Iedere hap kun je je eigen ‘groenten taartje’ samenstellen. En de ene hap smaakt nog lekkerder dan de andere.

Maar het is niet alleen lekker. Het is van levensbelang.

Veel mensen hebben een tekort een voedingsstoffen. Ons lichaam vraagt in deze hectische samenleving met al haar stress om betere en meer gevarieerde voeding! Door te kiezen voor een grote  variatie – ook in kleur – krijg je een heel palet aan gezonde plantenstoffen binnen. Het zijn niet alleen de vitaminen en mineralen. Onbewerkte, pure voeding met al haar vitamines, mineralen, sporenelementen en al die andere onzichtbare en deels nog onbekende stoffen: dát zijn de energieleveranciers voor ons lichaam!

Een groenten feest als deze bevat levenskracht of simpelweg energie.

In een gezinssituatie kiest men vaak voor één of twee soorten groenten bij de maaltijd. Doe het eens anders. Kies bewust voor veel verschillende groenten één stuk. En kijk ook naar verschillende vormen en kleuren.

Voor deze schotel heb ik gekozen voor:

  • pastinaak
  • zoete aardappel
  • aardpeer
  • bieten
  • tomaat
  • paarse en gele wortel
  • witlof
  • venkel
  • paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb de groenten verdeeld in twee schalen omdat zoete aardappel, pastinaak, witlof, tomaat en paprika eerder klaar zijn. Snijd alles in repen en plakken. Sprenkel er olijfolie over een en meng dit goed door de groenten heen. Voor de liefhebbers kan er nog wat zout over maar het is niet nodig. Je kunt er ook nog verse kruiden aan toevoegen. Bij deze schotel heb ik wat rozemarijn gebruikt.

Schuif in de oven en prik tussendoor even of de groenten gaar zijn. Strooi er tot slot wat witte en zwarte sesamzaadjes over. Eet smakelijk.

 

Your email address will not be published. Verplichtte velden zijn gemarkeerd met *

*