Glutenvrije havermout granola maken is fun and easy. Ik kies meestal 1 dag in de week uit waarop ik wat recepten maak die je als voorraad kunt opslaan. Meestal in het weekend. Een ‘prep day’. Het geeft mij door-de-weeks namelijk veel rust als ik snel een gezonde maaltijd kan maken.

Je kunt bij het maken van een verse havermout granola natuurlijk naar hartelust variëren met ingrediënten. Ik vind deze glutenvrije versie in ieder geval super lekker.

Deze havermout granola is heerlijk over kokos yoghurt, door mijn (geiten)kwark, of over een chia ontbijt pudding.

Okeeii, zoek een voorraadpot en zet de oven maar vast aan.

♥ ingrediënten voor een grote voorraadpot glutenvrije havermout granola

 • 175 g havermout
 • 100 g gemengde ongebrande ongezouten noten
 • 3 el zonnebloempitten
 • 3 el pompoenpitten
 • klein handje rozijnen
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 3 el honing
 • 2 el kokosolie
 • 3 el kokosrasp
 • kaneel naar smaak
 • snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de abrikozen in kleine blokjes. Hak de noten in stukjes. Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten (zonder het gedroogde fruit) in een grote kom door elkaar. Je kunt natuurlijk naar eigen smaak (nog) andere pitten of gedroogd fruit toevoegen. Verspreid het mengsel op een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat het 15-20 minuten in de oven staan. Tussendoor kun je het mengsel nog een keer omscheppen. Wanneer de granola lekker knapperig en goudbruin gekleurd is, dan kan het uit de oven. Laat de granola een beetje afkoelen en voeg dan het gedroogde fruit toe. Et voila, een heerlijke granola.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp