Glutenvrije havermout muffins

Zin om iets gezond en lekkers te bakken? Deze havermout muffins zijn dan een schot in de roos. Ze zijn zacht van smaak en voedzaam. Ik vind muffins bijvoorbeeld heel fijn om te maken als ik weet dat ik de volgende dag niet zo veel tijd heb of als ik lang onderweg ben. Ze zijn zo eenvoudig en snel te maken en zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Makkelijk ook om mee te nemen naar je werk als lunch. Met een makkelijke salade erbij kun je er weer de hele middag tegenaan.

♥ Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 2 tl kaneel
  • hand gehakte walnoten en paranoten
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 2 el kokosrasp

♥ Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Als het beslag aan de dunne kant is, kun je er wat extra havermout door doen. Voor de zoetekauw kan er een beetje honing door, maar dat heb ik zelf niet gedaan. Ongeveer 25 minuten in de oven.

Je kunt er ook wat bosbessen of pure cacao snippers doorheen doen. Leuk ook om te maken voor een feestje of verjaardag.

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp