havermout granola

havermout granola

Niets is lekkerder dan zelf gemaakte granola. Je kunt elke keer variëren met de ingrediënten. Ik strooi deze havermout granola over mijn kokos yoghurt of pap, door mijn (geiten)kwark, of over een chia ontbijt pudding.

♥ ingrediënten voor een grote voorraadpot havermout granola

 • 175 g havermout
 • 100 g gemengde ongebrande ongezouten noten
 • 3 el zonnebloempitten
 • 3 el pompoenpitten
 • klein handje rozijnen
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 3 el honing
 • 2 el kokosolie
 • 3 el kokosrasp
 • kaneel naar smaak
 • snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de abrikozen in kleine blokjes. Hak de noten in stukjes. Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten (zonder het gedroogde fruit) in een grote kom door elkaar. Je kunt natuurlijk naar eigen smaak (nog) andere pitten of gedroogd fruit toevoegen. Verspreid het mengsel op een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat het 15-20 minuten in de oven staan. Tussendoor kun je het mengsel nog een keer omscheppen. Wanneer de granola lekker knapperig en goudbruin gekleurd is, dan kan het uit de oven. Laat de granola een beetje afkoelen en voeg dan het gedroogde fruit toe. Et voila, een heerlijke granola.