Broccoli courgette soep

Als je weinig energie hebt of een zwakke spijsvertering dan is een maaltijdsoep een healthy choice. Warme groenten zijn namelijk lichter verteerbaar.

Ik hou erg van een gebonden maaltijd soepen. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en dat alleen al geeft mij een voldaan gevoel. Ik gun het mezelf om ├Ęchte voeding te eten en het geeft me een gevoel van happiness. Dat komt omdat ik me er simpelweg ook goed en energiek door voel.

Ik gebruik vaak dezelfde basis voor een soep en varieer met de groenten die ik toevoeg.

Met deze zijdezachte broccoli courgette soep kun je in ieder geval altijd voor de dag komen.

Benodigdheden voor de broccoli courgette soep (5/6 personen):

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 grote stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 2 el kokos olie
  • zwarte peper
  • 2 kruiden bouillon blokjes *

 

Hoe maak je de broccoli courgette soep:

Snij de uien in grove stukken. Kook ondertussen 1 liter water. Schil de zoete aardappelen en snij in blokken. Als je de soep niet te dik wilt kun je 1 zoete aardappel gebruiken of wat meer water toevoegen. Snij de courgette in blokken. Je kunt de hele broccoli gebruiken. Maak kleine stronkjes van de broccoli en schil de stam van de broccoli en snij in blokjes.

Verwarm de pan. Voeg 2 el kokos olie toe. Bak de uien in 2 minuten tot ze glazig zien. Pers de twee tenen knoflook en roerbak 1 minuut mee. Doe vervolgens de kurkuma en de gemalen zwarte peper erdoor. Roer de uien en knoflook goed door elkaar tot ze geel zien van de kurkuma. Nu kunnen de aardappelen, courgette en broccoli worden toegevoegd. Meng alles door elkaar. Giet 1 liter gekookt water erover en voeg de bouillon blokjes toe. Zorg dat de bouillon blokjes oplossen (je kunt ze ook van tevoren in het gekookte water oplossen). Laat ongeveer 10 minuten op zacht vuur koken. Vervolgens een beetje laten afkoelen en voorzichtig pureren met een staafmixer of in de blender.

Om er een echte maaltijd soep van te maken heb ik er 2 el walnoten-peterselie pesto doorheen geroerd. Zo voeg je er wat extra goede vetten en kruiden aan toe.

* Ik gebruik de kruiden bouillon blokjes van Kallo zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp